Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem
HÍRLEVÉL

Az Ön email címe:

Keresés
.Nyitólap
Üdvözöljük a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem weboldalán!

Kedves Barátaink!
 
Ha május van, akkor ballagás és orgonaillat, és mindjárt itt a tanítási év vége!
 
Nyáron sem lesz teljes"csend" a Vámbéry háza táján. Nyári táborokkal, előkészítőkkel, rövid múzeumi programokkal várunk Benneteket és az egyiptológia iránt érdeklődő ismerőseiteket, barátaitokat, leendő hallgatóinkat.
 
Megvan a jövő évi tanítási napok időpontja is, úgy a rendes képzésre, mint az Egyiptomi szombatokra. Hallgatóink utazásainkon mélyítik el gyakorlati képzésként elméleti stúdiumaikat, ezekre is lehet jelentkezni.
 
És nagy terveink vannak a jövő évre (ásatási gyakorlat Egyiptomban), reméljük, sikerül megvalósítani álmainkat. Igaz, a 15. évforduló megünneplése és az Emlékkönyv bizonyítja, hogy amit kitűzünk magunk elé, - segítségetekkel - meg is valósítjuk!
 
Várunk Benneteket május 27-én, de bármelyik tanítási napon lehet jönni (egyelőre még) a Király utcába.
 
Ágnes és a Vámbéry-s Lányok
 
 
 
Kedves Barátaink!
 
 
Év vége felé már mindenki fáradt, bár a sok májusi eső, kerti munka és friss eper segít leküzdeni a tavaszi fáradságot!
 
Nos, lesz még egy "munkás" májusunk: 13-án rendes tanítás, délután 17.00 órától az októberi Egyiptomi utazás iránt érdeklődőknek vetítés a programról, szállásokról, közlekedési eszközökről, stb., .
 Május 16-án Zentán lesz előadás "Házasság, szerelem az ókori Egyiptomban" címmel, május 17-én Szegeden "Mózes kútja és a Sinai félsziget, magyar emlékek a Szent Katalin kolostorban" címmel, május 18-án 18.00 órakor a Nemzetek Házában (Benczur utca) Egyiptomról és a piramisok építéséről.
Május 20-án lesz a következő "rendes" tanítási nap, 17.00 órától novemberi Szudán utazásunk megbeszélése lesz.
És május 27-én a tanévzáró Egyiptomi szombattal zárjuk a tanítási évet, legalábbis június végéig, amikor sor kerül az első nyári táborra.
 
Még felsorolni is sok!
 
A nyári szünet viszont kárpótol majd Benneteket a tanév fáradalmaiért, és szeptemberben pihenten, üres fejjel kezdhetitek újra a tanulást!
 
Tudjátok: "A Tudás megszerzéséhez vezető Út nehéz és küzdelmes..." de "minden perce boldoggá tesz!"
 
Ágnes

 

Kedves Barátaink!

Elkészült áprilisi és májusi programunk, már csak az évzáró Egyiptomi szombat előadásait kell véglegesíteni.

A nyári táborok programjait is összeállítottuk, lassan kiküldjük a végleges előadás címeket.

Hosszú és nehéz évet zárunk majd, nagyon sokat dolgoztunk a 2016-17. tanévben. Nem csak egyiptológiai stúdiumainkat folytattuk rengeteg előadással, programokkal, de gyönyörű, gazdag Emlékkönyvvel ünnepeltük fennállásunk 15. évfordulóját a Magyar Tudományos Akadémián.

Kellemes tavaszt, húsvéti ünnepeket kívánunk Mindenkinek!

a 15 éves Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem

 

Kedves Tanáraink és Hallgatóink!
 
Legközelebb március 4-én lesz tanítási nap, utána pedig március 18-án az Egyiptomi szombat, és 25-én a hónap második rendes tanítási napja.
Gyarmati János viszont most nem az első, hanem a harmadik tanítási napon (március 25-én lesz), mert nem jön haza Mexicoból addig. 
A kezdő évfolyam hallgatóinak figyelmét pedig arra hívom fel, hogy március 4-én csak 10 órára kell jönni, a hieroglif alapozót dr. Győry Hedvig egyiptológus tartja, és aznap lesz 16.00 órától is órátok. A "laza" tanítási napotok majd március 25-én lesz, akkor kell 8.30-ra jönni, és már én tartom a hieroglif alapozó órát.
 

Előre jelzem, hogy április elsején, szombaton ún. "Vámbéry-piknik"-et rendezünk, amelyre szeretnénk összes régi hallgatónkat, tanárainkat meghívni, előkeríteni. Ugyanígy nagy rendezvény lesz a májusi tanévzáró is, amikor búcsút veszünk a Király utcától. (Őszintén remélem, az Emlékkönyveket addig ki tudjuk helyezni, fizetni decemberig kell majd), hogy ne kelljen az új helyre magunkkal cipelni.
 
Kellemes és munkás tavaszt kívánok valamennyiőtöknek!
 
 
Ágnes
 
 

 


Egyiptológia mindenkinek!

108 éves a magyar egyiptológia

 

A Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem

a Szikomor Alapítvány és a Mahler Ede Művészettörténet Kör

a 2015-16. tanévre felvételt hirdet

 

egyiptológia képzésére

 

Várjuk mindazokat, akik

  -         a rendes, ötéves egyiptológia képzésben kívánnak részt venni kezdő vagy haladó fokon. Évi 270 órában foglalkozunk az ókori Egyiptom történetével, régészetével, bevezetést nyújtunk a hieroglifák világába, szövegolvasás stb.)

-         az egyiptomi szombatok rendezvényeinek rendszeres résztvevőiként évi 90 órában ismerkednek a hieroglifákkal, előadásokat hallgatnak meg az ókori Egyiptom és az ókori Kelet művészetéről, régészetéről, történetéről

-         általános- és középiskolások, kívülálló érdeklődőknek a Szikomor Alapítvány évi 54 órás (ingyenes!) egyiptológia szakkört tart, (Budapesten - a Vámbéry Ármin KSZE szombatjain, Szegeden - a Belvárosi Kávéház, Debrecenben - Debreceni Művelődési Központ rendezvényein) és szeptembertől új színhelyen: Dunaszerdahelyen – a Könyvtár szervezésében.

 

Érdeklődni és jelentkezni lehet

-         személyesen Budapest, VI. Király u. 43-45. fszt. a szombati tanítási napokon

-         facebookon Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem névvel

-         e-mailben a vambery@vambery.net levelezési címen

-         telefonon:(06-1)357-51-64 vagy 06-30-90-60-480 számon

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk:
Szabadegyetem alapítói:

 

dr. Pécsi Ágnes

egyiptológus

 

Kedves Új Hallgatóink!

 

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem egyiptológia képzésében (egyiptomi szombatok és rendes képzésben résztvevő hallgatóknak is) az oktatás reggel 8.30 órakor kezdődik. A második órától a napi beosztás szerint az előadások és órák 10.30, 12.30, 14.30 és 16.30 órakor kezdődnek.
Reggeltől egész nap kávé, tea, egyiptomi carcadi, délben szendvics, délután süti, gyümölcs, stb. könnyíti meg a szakadatlan figyelést, jegyzetelést, tanulást. (Házi sütit, barack- és szilvalekvárt, gyümölcsöt a kertből, stb. köszönettel elfogadunk.)

Az első napokban négyzethálós füzet, puha ceruzák, íróeszközök szükségesek.
Dohányosok szünetben az udvaron dohányozhatnak.

Jó készülődést, mindenkit szeretettel várunk szombaton!

a Vámbéry-s Lányok 

Kedves Barátaink!

 

Ismét elköltöztünk, reméljük most már a végleges helyünkre.
Az új címünk:

 

Budapest, VI. Király u. 43-45. fszt.
(Udvarban jobbra)
35-ös kaputelefonkód

 

A többi elérhetőségünk változatlan.

Mindenkit szeretettel várunk!

a Vámbéry-s Lányok