Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem
HÍRLEVÉL

Az Ön email címe:

Keresés
.Nyitólap
Májusi üdvözlet

Kedves egyiptológia iránt rajongó Barátaink!

Hazaérkeztünk a jó meleg Egyiptomból, ahol újfent elbűvölt bennünket az a sok-sok újdonság, amivel nem tudtunk betelni. Unisz piramisában végigfényképeztük a "rejtélyt", Mereruka vezír sírjában egyedül töltöttem 45 percet egy fotójegy társaságában, és kb. négyszáz képet készítettem. A Karnak templomban hihetetlen gyorsasággal épül a III. pylon után Hatsepszut és Thotmesz összes kis szentélye, oszlopai, szobrai. 

A Thébai Nyugati Partról nem is beszélve!

Rengeteg tervünk van októberre, és nem fogjuk kihagyni a Siwa oázist sem!

Itt a május, itt az év vége, jön a nyári szünet!

Ami számunkra - természetesen - nem jelenti a felhőtlen pihenést, hiszen négy nyári táborunk is lesz I. Széthiről, az ókori egyiptomi orvoslásról, thanatológia és egyiptológia viszonyáról és - közkívánatra - a hieroglifák csodálatos világáról. (A táborok részletezése megtekinthető a nyári táborok menüpontban.)

Ó, de addig még előttünk állnak a tanítási napok és a hó végén (május 25-én) a tanévzáró Egyiptomi szombat. Debrecen és Szeged, Nagyik - lesz itt egyiptológiai előadás bőven!

Szeptemberben nem indítunk új első évfolyamot, de a 0. előkészítő évfolyamra lehet jelentkezni. Haladó és középhaladó Hallgatóink jövőt érintő elképzeléseit is várjuk!

Várjuk érdeklődéseteket, kérdéseiteket, jelentkezéseteket, várunk Benneteket!

 

Ágnes és a Vámbéry-s Lányok

(dr. Pécsi Ágnes egyiptológus)

<  1 2 3 4 5  >