Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem
HÍRLEVÉL

Az Ön email címe:

Keresés
.Nyitólap
Üdvözöljük a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem weboldalán!

 

Kedves Tanáraink, Hallgatóink, egyiptológiát kedvelő Barátaink!

 

Hosszú hallgatás után igyekszünk újra naponta gondozni honlapunkat! Köszönjük a türelmet, köszönjük, hogy így is sokan megtaláltatok bennünket, és megkerestetek minket, eljöttetek hozzánk, - talán már Hallgatóink is vagytok, talán áprilisban már jöttök velünk Egyiptomba!

Megpróbálkozom vele, hogy az összes elmaradt programot (rendes egyiptológia képzésünkét) és az Egyiptomi szombatokat haladéktalanul pótoljam! Az aktuális éves programot a tanítási napok és szakmai tanulmányutak időpontjaival is gyorsan feltesszük.

Természetesen megtaláltok minket a facebookon is, külön oldala van a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetemnek programokkal, aktualitásokkal, képekkel.

Mozgalmas márciusunk lesz, a hó elején Debrecenben (március 5-én), Szegeden (március 7-én), az Egyiptomi szombaton (március 9-én), a Torinoi múzeumi kiránduláson (március 15-16-17-én), március 21-én a Nagyiknak tartandó előadáson és március 30-án a rendes tanítási napon találkozunk.

A Nőnap alkalmából március 9-én két előadás is lesz: 14.00 órától Farkas Fatima az egyiptológia női úttörőiről, 16.00 órától pedig dr. Győry Hedvig a női kezecskékben látható zeneszerszámról, a szisztrumról beszél az érdeklődőknek.

Kellemes tavasz-várást kívánunk Valamennyiőtöknek!

 

Szolnok, 2019. március 5.                                                            dr. Pécsi Ágnes egyiptológus

 

 

 

 

 

Ma van a naptári év és az első félév utolsó tanítási napja a Vámbéry-n. Legközeleb majd egy hónap múlva (január 12-én) találkozunk újra.
Készülődünk az ünnepekre, készülődünk az szilveszter éjszakai számvetésre, az újévi fogadalmak megtételére.

Jó évet zártunk a Vámbéry-n, elégedettek lehetünk! Elindult az új nyelvi képzős évfolyam, az Egyiptomi szombatokon a régi Hallgatók mellé új, - és legalább olyan lelkes, mint a régiek! - Hallgatók érkeztek, a táborok nagyon sikerek voltak.
Tanulmányi szakmai utazásaink is jól sikerültek, sok-sok előadás került ki a megszerzett élményekból, fényképekből, filmekből.

Kicsit megváltozott a Vámbéry arculata, és nem olyan dermesztő hidegek a termek a tanítási napokon, mint tavaly, világításunk is majdnem rendbejött.

Az Emlékkönyvből pár száz darab maradt, remélhetőleg idén karácsonyra még sok kerül ajándékba Egyiptom iránt érdeklődő barátaitok, ismerőseitek, rokonaitok kezébe!

Nagy terveink vannak a jövő évre, és nagy segítséget jelent az az anyagi támogatás, ami az elkövetkezendő tíz évre biztos anyagi hátteret fog biztosítani számunkra. Köszönjük Nektek! Ahogy a Szuezi Csatornát a kisemberek apró adományaiból építették meg, úgy a mi tudományos tevékenységünket a Ti - lehetőségeitekhez mért - támogatásotok segíti.

Folytassuk közös Utunkat a megismerés útján! Az egyiptológia nyújtson Nektek annyi és olyan gyönyörűséget, ami segít elviselni azt a kísérteties világot, amely körülvesz minket.

Kellemes ünnepeket, fenyő-, fahéjas forralt bor és frissen sült beigli illatát, barátságos fényeket, kedves társaságot és időt, időt, időt kívánunk Nektek!

a Vámbéry-s Lányok

<  1 2 3 4 5